Wheel of consent

Het Wheel of Consent betekent ‘Rad van overeenstemming of afstemming’ waarbij je door lichaamscontact onderzoekt hoe je aangeraakt wilt worden en hoe jij zelf wilt aanraken. Aanraking is vaak een beladen onderwerp waarin onduidelijk kan zijn waarom het plaatsvindt en voor wie het is. Je oefent in grenzen aangeven en behoeftes erkennen. Het is een fantastische manier om opnieuw te leren aanraken vanuit veiligheid en bewustzijn, in volstrekte openheid van communicatie. Betty Martin heeft deze methode ontwikkeld, en dit Engelstalige filmpje geeft in 45 minuten een eerste indruk wat het inhoudt. Maar in wezen gaat het Wheel verder dan aanraking en word je uitgenodigd om nieuwe keuzes te maken in heel je leven vanuit zelfbeschikking. 

Tijdens een sessie gaan we oefenen met wederkerig lichaamscontact en ben jij volledig in charge over wat er gaat gebeuren. In het 3-minute game gaan we op zoek naar wat prettig voelt en wat niet. 

Voor mij persoonlijk was het Wheel een enorme eyeopener omdat juist in de wereld van tantra aanraking iets (te) vanzelfsprekends is en één stap vooruit in intimiteit juist twee stappen achteruit konden te zijn. Grenzen werden kunstmatig opgerekt en er werd zelf gehertraumatiseerd. Het Wheel heeft ‘vanzelfsprekendheden’ volstrekt ontmanteld. Heerlijk!

Heb je vragen? Neem gerust contact op.