Wat is helende aanraking?

Deze vorm van aanraking is een harmonisch samenvloeien van alle elementen die ik aanbied: massage, tantra, wheel of consent, coaching, healing en gebed. Ze is geleidelijk aan ontstaan en voelt ongelooflijk natuurlijk, voor mij alsook voor de ontvanger.

In een uitgebreid voorgesprek gaan we op zoek naar bevestigende affirmaties. Deze vormen de basis voor de sessie. Vervolgens neem je plaats op de verwarmde massagetafel en bedek ik je met een omslagdoek. Je geeft aan waar en hoe je aangeraakt wilt worden. Naast jouw aanwijzingen plaats ik mijn handen intuïtief – uiteraard in volledige afstemming en consent. We blijven dus de hele tijd met woorden bewust in contact, en je mag vrijelijk delen wat je voelt en wat er in je opkomt. Er is ruimte voor alle emoties.

muis in kelkOp je uitnodiging en ook vanuit mijn eigen intuïtie raak ik je aan waarbij ik enige warme olie gebruik. Ik noem het geen massage omdat je actief betrokken en in contact blijft. Het is een zeer verfijnde en vertraagde aanraking. Mijn handen vallen regelmatig voor langere tijd stil of zweven juist boven je lichaam om ook de subtielere, diepere lagen te voelen. Ik spreek zachtjes liefdevolle en bevestigende woorden, gebaseerd op het voorgesprek. Het zijn geïnspireerde woorden die spontaan in me opwellen en die je steunen in je proces.

‘Helende aanraking’ is een intiem en verbonden samenvloeien met een hoge mate aan gevoeligheid en aanwezigheid. Het doet misschien het meest recht aan ‘hemelse aanraking’. Gezien de vertraging en het langere voor- en nagesprek duren deze sessies 2 uur.