Aanraking voor stellen

Veel stellen – en met name stellen die al langer samen zijn – raken verst(r)ikt in vaste patronen die niet altijd even wenselijk zijn. Seksualiteit kan tot een sleur worden of helemaal verkommeren en de vonken die er ooit vanaf spatten zijn intussen gedoofd. Zelfs aanraken, knuffelen, strelen en tederheid kunnen opdrogen en tot een diep gemis leiden. Wensen worden begraven en behoeftes onderdrukt en mogelijk weggeredeneerd. Vaak heb ik meegemaakt dat ieder zijn eigen leed en verlangen stilletjes met zich meedraagt, jarenlang, met niemand deelt en als het ware opgeeft. Het leven opgeeft.

aanraking voor stellenIk hoop van harte dat dit voor jullie niet geldt, maar mocht er enige herkenning zijn zou een partnersessie een eerste verfrissende stap kunnen zijn om de intimiteit een zetje te geven.

Deze sessies zijn coaching en aanraking inéén. Ingangen zijn het wheel of consent, de 7 sluiers, geweldloze communicatie, massage en tantra. Gezamenlijk gaan we op zoek waar ‘de energie’, het leven sluimert en wacht tot hernieuwde bloei.

Het is belangrijk voor deze sessies dat jullie allebei gemotiveerd zijn, en het is niet erg als de één het iets meer is dan de ander. Dat is oké. Maar je partner ‘meesleuren’ is geen optie, dat zal niet werken. Alles doen we in volledig consent, dus er is geen reden om bang te zijn dat er iets gebeurt wat je niet wilt. In tegendeel. Het draait om jou/jullie en het erkennen van behoeftes (eng genoeg!) en daarin te onderzoeken. Openheid, nieuwsgierigheid en de wens tot groei staan voorop.

Het is raadzaam om bij een klik meerdere keren af te spreken omdat er een proces op gang komt en het echte werk in wezen thuis gebeurt. Er wordt wellicht ‘huiswerk’ meegegeven namelijk. Dresscode: gemakkelijke kleren.

Zie ook: massageworkshop voor stellen

Mijn man en ik vertelden over uitdagingen en wensen in onze relatie en Christian (als 3.e paar oren) die tussen de regels wist te luisteren en deze waardevolle informatie zorgvuldig, vriendelijk, scherpzinnig en met humor aan ons teruggaf. Een frisse blik, een andere dynamiek en met nieuwe inzichten en een diepere verbinding weer naar huis… een aanrader!