Overzicht workshops

Aanraking

Geïnspireerd

schrijven

ergens dit jaar

lees hieronder meer

Wheel of consent

5 dagen met

Het Wheel of Consent

(gecanceld)

lees hieronder meer

Doorlopende Mannengroep

driewekelijks op di avond

lees hieronder meer

Aanraking

Tantramassagedag voor (gelegenheids-)stellen

op een mooie zondag in het voorjaar

lees hieronder meer

Wheel of consent

Een dag met het Wheel of Consent

in de planning

Cursus in wonderen

Conscious touch

in de planning

5 dagen met Het Wheel of Consent (gecanceld!)

Het Wheel of Consent (‘Rad van overeenstemming of afstemming’) is intussen een welluidend begrip geworden. Deze manier van communiceren, ontwikkeld door Betty Martin, staat borg voor zuiverheid en eerlijkheid in het contact. Het wheel is een fantastische manier om opnieuw te leren aanraken vanuit veiligheid en bewustzijn, in volstrekte openheid van communicatie. Je leert aan de ene kant behoeftes erkennen en uitspreken en aan de andere kant grenzen aanvoelen en uiten. Het is echter niet beperkt tot aanraking maar kan op vele levensgebieden worden toegepast. Voor mij was dit een enorme eye-opener waardoor ik met name de tantra-wereld in een verfrissend licht ging zien. Intussen wordt het dan ook vaak bij het begin van een workshop genoemd als een soort introductie om goed op elkaar af te stemmen.

Deze intensieve midweek in het mooie Sauerland is een echte verdieping van de verrassend eenvoudige en toch zo doeltreffende methode. We oefenen uitgebreid met:

– erkennen en uiten van behoeftes

– aanvoelen en uiten van grenzen

– keuzeprocessen

– loslaten van belemmerende aannames

– leren onderhandelen in een relatie

Voor wie is deze workshop geschikt? Voor iedereen die een bepaalde onzekerheid heeft voor contact, aanraking en intimiteit en hierin stappen wil zetten. Voor iedereen die in grotere eerlijkheid en integriteit met zijn/haar innerlijke Zelf wil leven. Voor iedereen die zich slachtoffer voelt op het gebied van intimiteit en geen nee durft te zeggen. En zeker voor stellen die verdieping zoeken en uit versleten patronen willen stappen. Met name het 3-minuten-spel is een enorme aanrader op het gebied van intimiteit, of die nou pril is of juist afgestoft mag worden.

In deze workshop is er ruimte voor spel, dans, groepsprocessen, delen, (wederzijds) lichaamscontact en massages. Algehele naaktheid of seksuele handelingen vinden niet plaats. Om het programma afwisselend te maken zullen er ook wandelingen zijn door het prachtige boslandschap waarin Savita gebed is, want iedereen die hier komt wil ook liefst naar buiten.

Mocht jij je hierin herkennen en enthousiast worden schrijf je gauw in! De man/vrouwverhouding wordt bepaald door de volgorde van inschrijving en niet door mij geregisseerd.

Groepsgrootte: min 8 – max 12 deelnemers

 

Tantra-massagedag voor (gelegenheids-)stellen

op een mooie zondag in het voorjaar

van 10 tot 17 uur in Nijmegen

kosten: 175 euro per stel

Deze dag is een mooie gelegenheid om een diepere verbinding met je partner aan te gaan en jullie intimiteit een frisse impuls te geven. Je wordt gebed in een warme sfeer van koestering, liefkozing en zinnelijkheid – en leert bovendien om deze speelse massage zelf te geven. Koppels M/V, V/V en M/M zijn welkom. Maximaal 8 stellen.

In de ochtend doen we verdiepende oefeningen om ons af te stemmen, de gevoeligheid te verhogen en een veilige bedding te creëren met elkaar. Je masseert immers met andere stellen in één ruimte. Ieder koppel bepaalt zelf de mate van naaktheid. Er is geen tantrische wet van ‘bloot is beter’. Zolang je maar accepteert dat anderen wél naakt kunnen zijn. We besluiten de ochtend met een demo van de Kashmierse massage en er is ruimte voor vragen.

Tijdens de lunch zorgen wij voor soep met wat brood. Dit kun je aanvullen met wat jullie zelf meebrengen.

In de middag gaan we écht masseren: ieder geeft en ontvangt ruim één uur lang. We gebruiken warme biologische geurloze kokosolie. Tijdens de massage vinden geen seksuele handelingen plaats. Het lichaam mag wel overal aangeraakt worden.

Meenemen:
omslagdoek, hoeslaken, groot badhanddoek (voor het nestje), kleine handdoek (afwrijven olie), EN … een klein cadeautje voor je partner, mooi ingepakt voor een ritueel!

INFO voor SINGLES:
Mocht je als single mee willen doen neem even contact op. Mogelijk is er een match met iemand die hetzelfde verlangen koestert.

Annuleringsvoorwaarden:
Bij annulering 48 uur vóór aanvang wordt 50% teruggestort, binnen 48 uur geen restitutie mogelijk.

 

MOCHT JE NU AL BELANGSTELLING HEBBEN LAAT HET ME WETEN,

DAN ZET IK JE OP EEN LIJSTJE.

 

 

 

Geïnspireerd schrijven

ergens dit jaar

Tijdens deze eenmalige avond maak je kennis met een methode om leiding in je leven te ontvangen. Aan de hand van een of meerdere thema’s in je leven passen we deze zeer eenvoudige methode toe. Er ontstaat ruimte, helderheid en perspectief. Ik heb deze zelfhulptechniek zo’n 30 jaar geleden zelf bedacht en intussen veelvuldig toegepast. Alles wat je nodig hebt om mee te nemen is een mooi schriftje en je lievelingspen.

Inloop 19.45 u

Neem mee:
schrijfgerei
sloffen

min 3, max 8 deelnemers

Op verzoek kan een vervolg/terugkomdag georganiseerd worden.

Mannengroep

driewekelijks op di avond

Deze groep komt ongeveer eens in de 3 weken bij elkaar. Losse deelname (ook ‘snuffelen’) is mogelijk. De groep wordt maximaal 8 personen (nu 5 met mij) en vindt bij mij thuis plaats in de Beijensstraat 48 in Nijmegen. Wat ik wil: deelrondes met talkingstick, telkens een themaavond (bv seksualiteit, relaties, vaders, moeders, angsten, empowerment …), rituelen (zoals smuchen, zang, dans) en enige vorm van aanraking. Gezien de groep echter nog klein is houden we het even bij de talkingstik. Ik vraag 5 euro per avond/vrijwillige bijdrage. Ik maak deel uit van de groep. Als dit je aanspreekt laat maar gauw weten en wees meer dan welkom, in je kracht en kwetsbaarheid!

Opgave via het contactformulier.

groeien is zo eng nog niet

want groeien is natuurlijk