Overzicht workshops

Aanraking

Geïnspireerd

schrijven

ma 11 december

lees hieronder meer

Wheel of consent

De wonder-wandel-week

5 dagen met

Een cursus in wonderen

18-23 maart ’24 op Savita (Sauerland)

lees hieronder meer

Start Mannengroep

14 & 28 nov, 12 dec

vervolg vanaf jan. driewekelijks

lees hieronder meer

Aanraking

Tantramassagedag voor (gelegenheids-)stellen

op een mooie zondag in het voorjaar

lees hieronder meer

Wheel of consent

Een dag met het Wheel of Consent

in de planning

Cursus in wonderen

Conscious touch

in de planning

De wonder-wandel-week,

5 dagen met Een cursus in wonderen

De Cursus in wonderen – een spiritueel boek dat bij velen in de kast staat maar zelden gelezen wordt. Een spirituele weg die inmiddels velen kennen maar waarvan weinigen weten waar die eigenlijk over gaat. Een lijvig orakelboek om open te slaan voor inspiratie of een willekeurige les te doen. — In deze midweek beoog ik iets anders: namelijk het scheppen van een degelijke basis voor het begrip van dit spirituele meesterwerk. Kernbegrippen uitdiepen en de samenhang helder maken. Overzicht creëren.

In deze retraite gaan we veel bomen, letterlijk en figuurlijk. In de ochtenden zullen we het prachtige bosrijke Sauerland verkennen waarin Savita gebed is. Deze wandelingen zijn gedeeltelijk in stilte, eventueel blootsvoets en worden af en toe verrijkt met oefeningen uit de Cursus. Maar we gaan vooral genieten van de natuur!

In de middag en avond zullen we ons verdiepen in de Cursus en met name wat hij voor ons leven kan betekenen. Ik leg een gedegen fundament over wat het boek nou eigenlijk zegt zodat je zijn hele denksysteem leert te overzien. Ook mediteren we, oefenen met lessen en zoeken een liefdevolle verbinding met onszelf en de ander, want dat is de sleutel tot geluk!

Na deze intense midweek heb je een stevig fundament om zelfstandig of met een groep verder te kunnen groeien. Het mooie aan deze dagen is de combinatie van verstilling en spirituele beoefening. Het één voedt het ander.

Christian Salamon gaf ruim 10 jaar workshops, lezingen en groepen in de Cursus toen deze net in het Nederlands verscheen. Na heel wat omzwervingen begint hij nu weer met het uitdragen van zijn boodschap.

Opgave via Hipsy

Verblijf: 300 euro (5 nachten, vegetarische maaltijden, koffie & thee) in eenpersoonskamers, eigen douche en toilet (ook met twijfelaar)
Cursus: 300 euro vroegboekkorting tot 15 jan., daarna 350 euro.
Totaal: 600 of 650 euro

(mocht de prijs een bezwaar zijn neem gerust contact op!)

Het is niet nodig om in het bezit van het boek te zijn.

Groepsgrootte: min 8 – max 12 deelnemers

 

Tantra-massagedag voor (gelegenheids-)stellen

op een mooie zondag in het voorjaar

van 10 tot 17 uur in Nijmegen

kosten: 175 euro per stel

Deze dag is een mooie gelegenheid om een diepere verbinding met je partner aan te gaan en jullie intimiteit een frisse impuls te geven. Je wordt gebed in een warme sfeer van koestering, liefkozing en zinnelijkheid – en leert bovendien om deze speelse massage zelf te geven. Koppels M/V, V/V en M/M zijn welkom. Maximaal 8 stellen.

In de ochtend doen we verdiepende oefeningen om ons af te stemmen, de gevoeligheid te verhogen en een veilige bedding te creëren met elkaar. Je masseert immers met andere stellen in één ruimte. Ieder koppel bepaalt zelf de mate van naaktheid. Er is geen tantrische wet van ‘bloot is beter’. Zolang je maar accepteert dat anderen wél naakt kunnen zijn. We besluiten de ochtend met een demo van de Kashmierse massage en er is ruimte voor vragen.

Tijdens de lunch zorgen wij voor soep met wat brood. Dit kun je aanvullen met wat jullie zelf meebrengen.

In de middag gaan we écht masseren: ieder geeft en ontvangt ruim één uur lang. We gebruiken warme biologische geurloze kokosolie. Tijdens de massage vinden geen seksuele handelingen plaats. Het lichaam mag wel overal aangeraakt worden.

Meenemen:
omslagdoek, hoeslaken, groot badhanddoek (voor het nestje), kleine handdoek (afwrijven olie), EN … een klein cadeautje voor je partner, mooi ingepakt voor een ritueel!

INFO voor SINGLES:
Mocht je als single mee willen doen neem even contact op. Mogelijk is er een match met iemand die hetzelfde verlangen koestert.

Annuleringsvoorwaarden:
Bij annulering 48 uur vóór aanvang wordt 50% teruggestort, binnen 48 uur geen restitutie mogelijk.

 

MOCHT JE NU AL BELANGSTELLING HEBBEN LAAT HET ME WETEN,

DAN ZET IK JE OP EEN LIJSTJE.

 

 

 

Geïnspireerd schrijven

maandag 11 dec, 20-22 uur

Tijdens deze eenmalige avond maak je kennis met een methode om leiding in je leven te ontvangen. Aan de hand van een of meerdere thema’s in je leven passen we deze zeer eenvoudige methode toe. Er ontstaat ruimte, helderheid en perspectief. Ik heb deze zelfhulptechniek zo’n 30 jaar geleden zelf bedacht en intussen veelvuldig toegepast. Alles wat je nodig hebt om mee te nemen is een mooi schriftje en je lievelingspen.

Inloop 19.45 u

Neem mee:
schrijfgerei
sloffen

min 3, max 8 deelnemers

Op verzoek kan een vervolg/terugkomdag georganiseerd worden.

Opgave via Hipsy

Start Mannengroep

14 & 28 nov, 12 dec

vervolg vanaf jan. driewekelijks

Ik heb besloten om een mannengroep op te richten. Deze zal de eerste 3 keer tweewekelijks zijn voor een goede opstart en daarna wellicht eens in de 3 weken plaatsvinden. De data zijn di 14 en 28 november en 12 december van 20 – 22 u (met uitloop in consent). Losse deelname is vooralsnog mogelijk. De groep wordt maximaal 9 personen (met mij) en zal bij mij thuis plaatsvinden in de Beijensstraat 48 in Nijmegen. Wat ik wil: deelrondes met talkingstick, telkens een themaavond (bv seksualiteit, relaties, vaders, moeders, angsten, empowerment …), rituelen (zoals smuchen, zang, dans) en enige vorm van aanraking. Niet alleen maar praten aub! Ik vraag 5 euro per avond. Blijven hangen kan (indien ik dat zelf wil). Ik maak deel uit van de groep maar wil deze vooralsnog faciliteren. Daarna kunnen we mss ook rouleren qua leiderschap. Vanaf medio jan. doorstart in vastere vorm. Als dit je aanspreekt laat maar gauw weten en wees meer dan welkom, in je kracht en in je kwetsbaarheid!

Opgave via het contactformulier.

groeien hoeft niet eng te zijn