Tantra-massage

tantra-massageEen tantra-massage is een intuïtieve, vloeiende en liefdevolle aanraking van het hele lichaam. Een intieme dans, waarin je je kunt overgeven aan een diepe verbinding met jezelf, met de liefde die je in wezen bent.

Je lichaam wordt met warme massageolie gemasseerd, waarbij tedere strelingen en meer stevige aanrakingen elkaar opvolgen. De vitale levensenergie die hierbij wordt opgewekt gaat door je hele lichaam stromen. Alles mag er zijn, bijvoorbeeld gevoelens van extase, ontroering of opwinding. Je kunt alle intense ervaringen gebruiken om dieper in contact te komen met dat wat je in wezen bent.

Een tantra-massage helpt je om je levendiger, sensueler en meer aanwezig in je hele lichaam te voelen. Je ervaart meer levenslust en creativiteit en het contact met anderen wordt makkelijker. Eventuele pijn, spanning en schaamte bij intimiteit en seksualiteit kunnen oplossen, doordat je tijdens de massage liefdevol met deze gevoelens in contact treedt. Je krijgt een ruimer besef van wat je bent voorbij alle wisselende ervaringen.

Hallo Christian, Ik kijk terug op een prachtige ervaring vorige week. Heel intens. Het aangestoken vuur in mijn bekken wil alleen maar niet tot rust komen. Sinds vorige week raast de sexuele energie door mijn lijf. Bijzonder wat jouw aanraking teweeg kan brengen. Wel wat lastig met mijn werk. Haha.   ML.

Voor wie is deze tantra-massage bedoeld?

Ik geef tantra-massage aan vrouwen en (gelegenheids)stellen die zich herkennen in (een van) de volgende redenen voor tantra-massage:

  • Je wilt meer aanwezig zijn in je eigen lijf om zo je vitale levensenergie weer te voelen stromen
  • Je wilt meer van je lichaam (leren) genieten en pijn, spanning en schaamte hierover loslaten
  • Je hebt een verlangen om aangeraakt te worden: lichamelijk, emotioneel en spiritueel
  • Je wilt nieuwe manieren leren om te genieten van de verbinding met je (toekomstige) partner en deze versterken of herstellen
  • Je wilt leren om zelf een tantra-massage te kunnen geven

Liefdevol, hemels en thuiskomen. De sfeervolle, warme en uitnodigende ruimte gaf me meteen een gevoel van een warm bad waar ik me meteen helemaal op mijn gemak voelde. Daarnaast is Christian heel integer, oprecht en liefdevol. Het voelde als thuiskomen in mijn eigen lichaam en de liefdevolle aanrakingen gaven mij het gevoel dat ik ook echt zacht en liefdevol mag zijn voor mezelf. Dank je wel voor deze prachtige ervaring. J.B.

Hoe gaat een tantra-massage in zijn werk?

Aan het begin van de sessie nemen we eerst de tijd om kennis te maken en te bespreken wat je in de massage wenst te ervaren. Je kunt aangeven wat je eventuele belemmeringen zijn en welke grenzen voor jou belangrijk zijn. We zoeken een affirmatie of korte zin voor jou die je als helend ervaart, en wordt uitgenodigd om deze zelfbevestiging af en toe innerlijk uit te spreken omdat je in deze staat van overgave zeer ontvankelijk bent voor nieuwe gedachtepatronen.

Dan nemen we plaats op een matras op de grond. Stap voor stap maken we nader contact om verder vertrouwd te raken met elkaars nabijheid. Als je eraan toe bent dan begin ik de massage met verwarmde, biologische olie.

Tijdens de sessie kun je heerlijk genieten van alle aanrakingen en de ontspannende muziek. In afstemming met jou maak ik gebruik van Kashmierse tantra-massagehouding.

Na de massage is er tijd om even na te liggen en na te praten. Ik raad je aan om na afloop geen inspannende activiteiten te plannen maar lekker de tijd voor jezelf te nemen zodat de massage goed door kan werken.

Tantramassage bij Christian: Soms valt alles samen: de plek, de sfeer, de persoon, de afstemming, de intimiteit, de overgave, de cadans, de vervulling, de roes. Een warm ontvangst en hartelijk welkom. Geen woord teveel en geen overtollige moeite, precies goed om je open te kunnen stellen en jezelf durven te zijn. Je mag je precies, zoveel als jij jezelf toestaat, overgeven aan deze liefdevolle, diep gevoelde, passionele ervaring. In één woord: Hemels!   J.F.

Hoe wordt omgegaan met mijn persoonlijke wensen en grenzen?

Een tantramassage is een heerlijke ervaring wanneer deze is afgestemd op jouw wensen én grenzen. Daarbij kan het aan de ene kant interessant zijn om je grenzen te verkennen om ze te kunnen verruimen. Aan de andere kant is het zinvol om trouw te blijven aan grenzen die op dit moment echt belangrijk voor je zijn.

Tijdens de massage kun je je wensen of grenzen bijstellen. Het is echter niet mogelijk om de aangegeven grenzen te verruimen opdat je geen impulsieve beslissingen neemt waar je later spijt van zou kunnen krijgen. Het verder begrenzen kan uiteraard wel een helende ervaring zijn.

In zijn oorspronkelijke vorm wordt een tantra-massage bloot ervaren, waarbij alle plekken van het lichaam respectvol worden aangeraakt. Belangrijker is echter waar jij je het prettigst bij voelt. We bespreken dus vooraf waar je gekleed wilt blijven en op welke plekken van je lichaam je niet aangeraakt wilt worden. Tijdens de massage respecteer ik jouw grenzen en de mijne. Ik draag zelf tijdens de massage een short.

… je schrijft inderdaad ‘ kashmierse houding’, maar dat was aan mij voorbij gegaan omdat ik niet wist wat dat inhield. En het is goed dat ik niet wist wat de bedoeling was, anders had ik het denk ik niet afgesproken. Ik ben redelijk verlegen en onzeker tijdens 1e contacten met mensen, dus ik had mezelf dat niet zien doen. Maar ik ben blij dat ik geweest ben en dat ik jouw handen heb mogen ervaren, de non-verbale verbinding. Ik kon me ontspannen en overgeven, voelde zelfs geen schaamte voor mijn lichaam (terwijl ik dat normaal altijd wel heb, zelfs bij mijn eigen vriend voel ik gêne over mijn te dikke buik/benen). Enfin, het was fijn, dank je wel. Je ziet me zeker weer een keertje terug! B.K.

Waarom een massage-workhop voor stellen?

Een tantra-massage is een heerlijke manier om de fysieke, emotionele en spirituele verbinding te ervaren met je partner én met jezelf. Je kunt elkaar diep laten ontspannen en vol genieten van liefdevolle aanraking en intimiteit.

Ook wanneer de verbinding met je partner verstoord is kan het contact maken voorbij woorden een verademing zijn. Vanuit de zachtheid van lichamelijke nabijheid en intimiteit kan weer ruimte ontstaan om het contact op een nieuwe manier voort te zetten. Wanneer de seksuele relatie is verstoord, kan het uitwisselen van een tantra-massage een prima alternatief zijn om bij te dragen aan het herstel van de seksuele verbinding.

In een partnersessie van drieënhalf uur kun je leren om elkaar een eenvoudige tantra-massage te geven. Ieder geeft en ontangt om de beurt een heel uur lang. Je bent zo naakt of gekleed als je zelf wenst. Ikzelf coach vanaf de zijlijn om het veld van intimiteit niet te verstoren. Een dergelijke sessie heeft beslist een verfrissend effect op de relatie omdat jullie in je eigen energie kunnen bewegen en daarin elkaar opnieuw kunnen vinden. En de gesprekken eromheen zijn waardevol gebleken. Ook zeer geschikt als verjaardagscadeau!

Fijne, ontspannende massage van begin tot eind. Introductie was prettig, sfeer in kamer goed (warm, gedimd licht, rustige meditatieve muziek), waardoor ik me direct prettig voelde. Ik voelde alle ruimte om mijn grenzen wat betreft wat wel/niet aan te houden qua kleding geheel te bewaken, wat het veilig maakte. Ook voelde ik de ruimte dat als iets niet prettig zou voelen dit aan te geven.    H.R.

Tantra massage: Timing – Aandachtig – Neutraliserend – Trouw – Rust – Aanraking
Het meest waardevolle cadeau wat ik mezelf heb kunnen geven. Tevreden, antenne, naakt, teder, rustig, aangeraakt.
Opgegroeid met negeren of genomen worden, vroeg een Tantra Massage ondergaan/boeken, MOED van mij als volwassene. 180° en bijna 100% anders, dan ik als kind, tiener en jongeren gewend was. Zo waardevol om deze tantra massage te hebben mogen ervaren. Cadeau van puur mogen ontvangen. Zo respectvol uitgevoerd.      Hilde

Leven vanuit verstand. Dat kan ik goed. Leven vanuit gevoel. Daar heb ik ondersteuning bij nodig. Die ondersteuning heb ik gevonden bij Christian. Door zijn massages lukt het me om me meer te ontspannen en meer bij mijn gevoel te komen. Mijn lichaam gaat leven en daardoor ongecontroleerd bewegen. Ik maak geluid. Dat mag er allemaal zijn. Hij respecteert mij en mijn grenzen. Door hem ontdek ik wie ik eigenlijk ben. Ik ben benieuwd wat de volgende massage brengt.

Dank je wel voor mijn eerste tantra massage-ervaring Christian!
Ik vond het best wel spannend maar die spanning viel al snel van me af toen we met elkaar in gesprek gingen. Je legde goed en duidelijk uit wat een tantra massage inhoudt. Door de veilige bedding voelde het voor mij snel vertrouwd en kon ik me er aan gaan overgeven. Je geeft de massage met veel liefde en aandacht en dat is voelbaar. Ik heb mezelf vandaag een mooi cadeau gegeven en daar geniet ik nog even lekker van na.    M.

Two weeks have passed since my last tantric massage session and my body is still happy. Christian is a gifted master with intuitive hands and an open heart. A spacious and cosy room, soft candlelights, wonderful relaxing music – all this creates an atmosphere of trust and sensation of being warmly welcomed. The whole process is built on a Consent, before the beginning of the session we discussed a conditions and options and I chose a range of touches that were comfortable for me – this gave me a feeling of safety and boundaries. Christian very sensitively perceives what the body needs at this very moment, he stays present and holds the space the whole time. His touches are warm, attentive, caring and honest. It gave me the possibility to surrender and to get in touch with an internal resource, a source of joy.At first, my body was quite “closed”, but gradually the energy began to flow more freely and more intensively, some emotions came up. Christian could master this balance between my tears and pleasure, excitement and deep relaxation. Such a wonderful feeling of integrity and fullness I had after massage – and it is still with me. Thank you, Christian, for this beautiful dance of energies, for the feeling of love, for the meeting with myself”.  I.B.

 naar boven                            naar hoofdpagina

Ik onderschrijf de ethische gedragscode van Tantra-Wijzer.

Bereikbaarheid: Nijmegen is gelegen in de provincie Gelderland en snel vindbaar vanuit steden als Arnhem, Apeldoorn, Nijmegen, Ede, Velp, Harderwijk, Zutphen, Ermelo, Tiel, Groesbeek, Lunteren, Dieren, Huissen, Rheden, Oss, Velp, Groesbeek, Huissen, Rheden, Elst, Mill, Oosterbeek, Bennekom, Berg en Dal, Boxmeer en Cuijk.