Tantra-massage

tantra-massageEen tantra-massage is een intuïtieve, vloeiende en liefdevolle aanraking van het hele lichaam. Een intieme dans, waarin je je kunt overgeven aan een diepe verbinding met jezelf, met de liefde die je in wezen bent.

Je lichaam wordt met warme massageolie gemasseerd, waarbij tedere strelingen en meer stevige aanrakingen elkaar opvolgen. De vitale levensenergie die hierbij wordt opgewekt gaat door je hele lichaam stromen. Alles mag er zijn, bijvoorbeeld gevoelens van extase, ontroering of opwinding. Je kunt alle intense ervaringen gebruiken om dieper in contact te komen met dat wat je in wezen bent.

Een tantra-massage helpt je om je levendiger, sensueler en meer aanwezig in je hele lichaam te voelen. Je ervaart meer levenslust en creativiteit en het contact met anderen wordt makkelijker. Eventuele pijn, spanning en schaamte bij intimiteit en seksualiteit kunnen oplossen, doordat je tijdens de massage liefdevol met deze gevoelens in contact treedt. Je krijgt een ruimer besef van wat je bent voorbij alle wisselende ervaringen.

Two weeks have passed since my last tantric massage session and my body is still happy. Christian is a gifted master with intuitive hands and an open heart. A spacious and cosy room, soft candlelights, wonderful relaxing music - all this creates an atmosphere of trust and sensation of being warmly welcomed. The whole process is built on a Consent, before the beginning of the session we discussed a conditions and options and I chose a range of touches that were comfortable for me - this gave me a feeling of safety and boundaries. Christian very sensitively perceives what the body needs at this very moment, he stays present and holds the space the whole time. His touches are warm, attentive, caring and honest. It gave me the possibility to surrender and to get in touch with an internal resource, a source of joy.At first, my body was quite "closed", but gradually the energy began to flow more freely and more intensively, some emotions came up. Christian could master this balance between my tears and pleasure, excitement and deep relaxation. Such a wonderful feeling of integrity and fullness I had after massage - and it is still with me. Thank you, Christian, for this beautiful dance of energies, for the feeling of love, for the meeting with myself".  I.B. 

Voor wie is deze tantra-massage bedoeld?

Ik geef tantra-massage aan vrouwen en (gelegenheids)stellen die zich herkennen in (een van) de volgende redenen voor tantra-massage:

  • Je wilt meer aanwezig zijn in je eigen lijf om zo je vitale levensenergie weer te voelen stromen
  • Je wilt meer van je lichaam (leren) genieten en pijn, spanning en schaamte hierover loslaten
  • Je hebt een verlangen om aangeraakt te worden: lichamelijk, emotioneel en spiritueel
  • Je wilt nieuwe manieren leren om te genieten van de verbinding met je (toekomstige) partner en deze versterken of herstellen
  • Je wilt leren om zelf een tantra-massage te kunnen geven

 

Hoe gaat een tantra-massage in zijn werk?

Aan het begin van de sessie nemen we eerst de tijd om kennis te maken en te bespreken wat je in de massage wenst te ervaren. Je kunt aangeven wat je eventuele belemmeringen zijn en welke grenzen voor jou belangrijk zijn. We zoeken een een affirmatie of korte zin voor jou die je als bijzonder helend ervaart, en wordt uitgenodigd om deze zelfbevestiging af en toe innerlijk uit te spreken omdat je in deze staat van overgave zeer ontvankelijk bent voor nieuwe gedachtepatronen. 

Dan nemen we plaats op een matras op de grond. Stap voor stap maken we nader contact om verder vertrouwd te raken met elkaars nabijheid. Als je eraan toe bent dan begin ik de massage met verwarmde, biologische olie.

Tijdens de sessie kun je heerlijk genieten van alle aanrakingen en de ontspannende muziek. In afstemming met jou maak ik gebruik van Kashmierse tantra-massagehouding.

Na de massage is er tijd om even na te liggen en na te praten. Ik raad je aan om na afloop geen inspannende activiteiten te plannen maar lekker de tijd voor jezelf te nemen zodat de massage goed door kan werken.

Hoe wordt omgegaan met mijn persoonlijke wensen en grenzen?

Een tantramassage is een heerlijke ervaring wanneer deze is afgestemd op jouw wensen én grenzen. Daarbij kan het aan de ene kant interessant zijn om je grenzen te verkennen om ze te kunnen verruimen. Aan de andere kant is het zinvol om trouw te blijven aan grenzen die op dit moment echt belangrijk voor je zijn.

Tijdens de massage kun je je wensen of grenzen bijstellen. Het is echter niet mogelijk om de aangegeven grenzen te verruimen opdat je geen impulsieve beslissingen neemt waar je later spijt van zou kunnen krijgen. Het verder begrenzen kan uiteraard wel en een helende ervaring zijn.

In zijn oorspronkelijke vorm wordt een tantra-massage bloot ervaren, waarbij alle plekken van het lichaam respectvol worden aangeraakt. Belangrijker is echter waar jij je het prettigst bij voelt. We bespreken dus vooraf waar je gekleed wilt blijven en op welke plekken van je lichaam je niet aangeraakt wilt worden. Tijdens de massage respecteer ik jouw grenzen en de mijne. Ik draag zelf tijdens de massage een short.

Kan ik de tantra-massage ook aan mijn (gelegenheids)partner leren geven?

Een tantra-massage is een heerlijke manier om de fysieke, emotionele en spirituele verbinding te ervaren met je partner én met jezelf. Je kunt elkaar diep laten ontspannen en vol genieten van liefdevolle aanraking en intimiteit.

Ook wanneer de verbinding met je partner verstoord is kan het contact maken voorbij woorden een verademing zijn. Vanuit de zachtheid van lichamelijke nabijheid en intimiteit kan weer ruimte ontstaan om het contact op een nieuwe manier voort te zetten. Wanneer de seksuele relatie is verstoord, kan het uitwisselen van een tantra-massage een prima alternatief zijn en bijdragen aan het herstel van de seksuele verbinding.

In een partnersessie van drieënhalf uur kun je al leren om elkaar een eenvoudige tantra-massage te geven.

Fijne, ontspannende massage van begin tot eind. Introductie was prettig, sfeer in kamer goed (warm, gedimd licht, rustige meditatieve muziek), waardoor ik me direct prettig voelde. Ik voelde alle ruimte om mijn grenzen wat betreft wat wel/niet aan te houden qua kleding geheel te bewaken, wat het veilig maakte. Ook voelde ik de ruimte dat als iets niet prettig zou voelen dit aan te geven.    H.R.

Tantra massage: Timing – Aandachtig – Neutraliserend – Trouw – Rust – Aanraking
Het meest waardevolle cadeau wat ik mezelf heb kunnen geven. Tevreden, antenne, naakt, teder, rustig, aangeraakt.
Opgegroeid met negeren of genomen worden, vroeg een Tantra Massage ondergaan/boeken, MOED van mij als volwassene. 180° en bijna 100% anders, dan ik als kind, tiener en jongeren gewend was. Zo waardevol om deze tantra massage te hebben mogen ervaren. Cadeau van puur mogen ontvangen. Zo respectvol uitgevoerd.      Hilde

 

Ik onderschrijf de ethische gedragscode van Tantra-wijzer.

Bereikbaarheid: Nijmegen is gelegen in de provincie Gelderland en snel vindbaar vanuit steden als Arnhem, Apeldoorn, Nijmegen, Ede, Velp, Harderwijk, Zutphen, Ermelo, Tiel, Groesbeek, Lunteren, Dieren, Huissen, Rheden, Oss, Velp, Groesbeek, Huissen, Rheden, Elst, Mill, Oosterbeek, Bennekom, Berg en Dal, Boxmeer en Cuijk.