Aanraking

Een aanraking is wellicht een bewustere en meer doorleefde vorm van lichamelijk contact dan een massage die je mogelijk slechts passief ondergaat. Mijn streven is juist om je bewust en veilig te raken … door middel van het lichaam. Ik bied twee vormen van aanraking aan, namelijk diverse massages en ook ‘two-way-touch’ waarin het mogelijk is om ook mij aan te raken, enkel op een manier die jij verkiest (!) en in volledig consent.

Bij een massage kom je makkelijk in de overgave en verstilling, word je passief en ontvankelijk en kun je heerlijk bijtanken. Je maakt stofjes aan die je een goed gevoel geven en die maken dat je de wereld weer aankunt. Het is heerlijk om niets te hoeven te doen. De massages die ik aanbied – in groei van ‘intimiteit’- zijn holistische, lomi-lomi (op de bank) en tantramassage (op de grond).

Maar het kan ook zeer leerzaam zijn om bewust en actief te oefenen in zelf aanraken en aangeraakt worden. Het wheel of consent biedt de kans om in zo groot mogelijke veiligheid op dit vlak te experimenteren. Grenzen aangeven en (mogelijk) verruimen, behoeftes uitspreken. Ik beklemtoon nadrukkelijk dat hier GEEN seksuele activiteiten mee bedoeld worden. Het heeft wel een zinnelijk karakter omdat het aanraking en lichaamssensaties betreft.  

… je schrijft inderdaad ‘ kashmierse houding’, maar dat was aan mij voorbij gegaan omdat ik niet wist wat dat inhield. En het is goed dat ik niet wist wat de bedoeling was, anders had ik het denk ik niet afgesproken. Ik ben redelijk verlegen en onzeker tijdens 1e contacten met mensen, dus ik had mezelf dat niet zien doen. Maar ik ben blij dat ik geweest ben en dat ik jouw handen heb mogen ervaren, de non-verbale verbinding. Ik kon me ontspannen en overgeven, voelde zelfs geen schaamte voor mijn lichaam (terwijl ik dat normaal altijd wel heb, zelfs bij mijn eigen vriend voel ik gêne over mijn te dikke buik/benen). Enfin, het was fijn, dank je wel. Je ziet me zeker weer een keertje terug! B.K.