Aanraking

Aangeraakt worden is een levensbehoefte. Wie kent niet het gruwelijke experiment uit de jaren 60 met het pasgeboren aapje dat in plaats van een echte moeder een bekleede draadpop krijgt die melk geeft. En … het arme diertje sterft! Enkel melk is dus niet genoeg. Nee, als primaten en groepsdieren hebben we echte aanraking nodig van elkaar, huid op huid, en juist die wordt in onze technologische wereld steeds minder.

Een bewuste aanraking is wellicht een meer doorleefde vorm van lichamelijk contact dan een massage die je slechts passief ondergaat. Mijn streven is juist om je aandachtig, volledig en veilig te raken … door middel van het lichaam. Ik bied twee vormen van aanraking aan, namelijk diverse massages en ook ‘two-way-touch’ waarin het mogelijk is om ook mij aan te raken, enkel op een manier die jij verkiest (!) en in volledig consent.

Bij een massage kom je makkelijk in de overgave en verstilling, word je passief en ontvankelijk en kun je heerlijk bijtanken. Je maakt stofjes aan die je een goed gevoel geven en die maken dat je de wereld weer aankunt. Het is zalig om even niets te hoeven te doen. De massages die ik aanbied – in groei van ‘intimiteit’- zijn holistische, lomi-lomi (op de bank) en tantramassage (op de grond) en de helende aanraking. Ook een vierhandenmassage is mogelijk waarin de overgave nóg groter wordt wordt omdat het brein 4 handen niet volgen kan. En voor koppels die het lichaamscontact opnieuw willen aanwakkeren zijn er ook sessies voor stellen.

Maar het kan ook zeer leerzaam zijn om bewust en actief te oefenen in zelf aanraken en aangeraakt worden. Het wheel of consent biedt de kans om in zo groot mogelijke veiligheid op dit vlak te experimenteren. Grenzen aangeven en (mogelijk) verruimen, behoeftes uitspreken. Ik beklemtoon nadrukkelijk dat hier GEEN seksuele activiteiten mee bedoeld worden. Het heeft wel een zinnelijk karakter omdat het aanraking en lichaamssensaties betreft.